Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η Υπερ-Σελήνη θα φωτίσει σήμερα τον ουρανό μας


Οι αστρονόμοι λένε ότι η υπερ-Σελήνη δεν αποτελεί απειλή για τους κατοίκους της Γης και το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι λίγο υψηλότερες παλίρροιες, εκτός απ’ το να μας προσφέρει έναν εντυπωσιακό νυχτερινό ουρανό.
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα πλησιάσει σε ένα από τα πιο κοντινά σημεία της τροχιάς του τη Γη, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το National Geographic.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα η απόσταση μεταξύ των κέντρων της γης και της σελήνης θα είναι 356.509 χιλιόμετρα. Οι αστρονόμοι λένε ότι η υπερ-σελήνη δεν αποτελεί απειλή για τους κατοίκους της Γης και η μόνη επίδραση που θα έχει είναι οι λίγο υψηλότερες παλίρροιες, εκτός απ’ το να μας προσφέρει έναν εντυπωσιακό νυχτερινό ουρανό.
Ο όρος «υπερ-σελήνη» δεν περιλαμβάνεται στο λεξικό των αστροφυσικών, επινοήθηκε από την αμερικανό αστρολόγο Richard Nolly, που το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το 1979. Σύμφωνα με το Nolly, ο δορυφόρος μας εμφανίζεται ως «υπερ-σελήνη» έξι φορές το χρονο, φτάνοντας κατά μέσο όρο σε απόσταση 361.524 χιλιομέτρων από τη Γη.
Φέτος μπορούμε να εξετάσουμε αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο στις 16 Οκτωβρίου (όταν η πλησιέστερη προσέγγιση θα είναι στο 4:23 GMT), στις 14 Νοεμβρίου (πλησιέστερη προσέγγιση σε 13:52 GMT) και την 14η Δεκεμβρίου (00:05).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου